Het weer

Bekijk het laatste weerbericht van Pipo de Clown.

Vandaag

Blijf op de hoogte met Clown Vandaag.

MAANDAG - Opening Circus Mehlez onverwachte wending

De opening van circus Mehlez kende op zondag 9 augustus een zeer onverwachte wending. Het circus, dat voor de kinder vakantie week, op gelegenheid in Zelhem was aangekomen, staat algemeen bekend om de ster attracties clown LuLu en clown August.

Tijdens de feestelijke opening voerden het sterduo LuLu en August een speciale act op voor de kinderen en ouders. Plotseling viel, midden in de act, de muziek weg en gingen ook alle lichten uit. Dit was het decor voor een wel heel merkwaardige entree van Akel de Aap. Akel werd eerder de avond weliswaar aangekondigd door de spreekstalmeesteres, maar dit gebeurde niet vol enthousiasme. Akel liet duidelijk te kennen dat hij het niet eens was met de gang van zaken omtrent zijn persoon binnen dit circus, waarna hij vervolgens naar buiten vluchtte. Nadat Akel uit het zicht was verdwenen gingen alle lichten en de muziek weer aan en konden LuLu en August hun act vervolgen.

Kort na afsluiting van de avond spraken wij met de spreekstalmeesteres. "Eigenlijk hadden we Akel helemaal niet moeten aankondigen. Hij is niet geschikt voor een circus als het onze!" aldus de spreekstalmeesteres. Ook de directeur vervoegde zich bij ons om zijn mening met ons te delen: "In al de jaren die ik als directeur van dit circus heb bekleed, heb ik een situatie als deze nog nooit meegemaakt.", sprak hij, "Na deze actie blijkt maar weer dat Akel niet in ons circus past. We hebben al vaker problemen met Akel gehad, maar daar zal ik verder niet over praten", aldus de circus directeur.

Nu is het afwachten wat de komende dagen ons gaat brengen omtrent deze heuse circusrel. Zal Akel het circus nog meer gaan lastig vallen? Het is voor ons een vraag, maar voor de slimme aap een weet.

Vernielingen in het circus door aap Akel

ZELHEM - In de nacht van zondag op maandag heeft aap Akel de repetitieruimtes en de dierenverblijven van circus Mehlez vernielt. Daarmee heeft hij voor een heleboel problemen gezorgd, want nu liepen alle dieren overal los rond! De stalmeester was helemaal in paniek, want een circus zonder dieren is geen echt circus! De directeur van het circus zou er ook helemaal niet blij mee zijn geweest, maar gelukkig heeft hij er niks van gemerkt. De stalmeester had hem namelijk verteld dat de oude dierenverblijven niet goed meer waren en dat er daarom nieuwe gebouwd zouden worden. Dat was nog een hele klus, want alle verschillende soorten dieren moeten ook een verschillende kooi hebben! Voor de zeehond moest een zeehondenkooi gemaakt worden, voor de papegaai een papegaaienkooi, voor de slang een slangenkooi, voor de poedel een mooi poedelhok en ga zo maar door. En al die kooien moesten gecontroleerd worden door de directeur! De kinderen hebben er erg hun best op gedaan, alle verblijven waren erg mooi geworden en de directeur vond dat gelukkig ook. Toen de verblijven af waren, moesten de dieren die erin hoorden natuurlijk nog opgezocht worden! De kinderen hebben het hele bos afgezocht en zo snel gevonden dat de directeur de dieren niet eens gemist heeft.

Nieuwe kooien groot succes!

Het maken van nieuwe kooien voor de circusdieren was niet gemakkelijk, maar ze zijn prachtig geworden! De kinderen waren terecht erg trots op hun circushutten en wilden dan ook graag rondleidingen geven en erover vertellen!

Programma:


Wist u...

Er dit jaar 180 kinderen meedoen?

Binnen 1 uur en een kwartier 180 kinderen zich hebben ingeschreven

Er dit jaar veel wespen zijn

De EHBO 6 pleisters heeft gebruikt, 6 wespensteken en 5 blaren heeft verzorgt.

De kinderen aan het eind van de dag erg rustig zijn.

De kinderen zo goed waren in het vinden van de dieren (in het dierenspel) dat er ineens nog tijd over was voor een ander spel?

Clown August duimt?

Vermist

Een paar schoenen

Kenmerken:

  • Rode kleur
  • Maat 62
  • Brede neus
  • Leder
  • Zwarte zool
  • Rode veters

Mocht u meer weten over dit paar, neem dan contact op met de redactie.