Het weer

Bekijk het laatste weerbericht van Pipo de Clown.

Vandaag

Blijf op de hoogte met Clown Vandaag.

DINSDAG - 1222 euro opgehaald met Veiling

Om Lulu en August een handje te helpen met het inzamelen van geld voor het goede doel van hun collega’s de Cliniclowns, werd er dinsdagmiddag een veiling georganiseerd. Maar er waren natuurlijk wel spullen nodig om te veilen! Daarom werden de kinderen op pad gestuurd met een mooie clownsneus. Deze clownsneuzen moesten ingeruild worden voor andere spullen, die dan ook weer geruild konden worden voor nog betere spullen.

De kinderen hebben erg hun best gedaan en dat werd beloond: er was een grote hoeveelheid spullen die geveild konden worden, van fietsen tot waterkokers en van badschuim tot modelauto’s. Toen was het de taak van de ouders om een handje te helpen. Ook alle ouders hebben hun best gedaan om geld bij elkaar te halen voor de Cliniclowns: er is maar liefst 1222 euro opgehaald! Daar waren de collega’s van Lulu en August erg blij mee!

Het goede doel: De Cliniclowns

CliniClowns zorgen dat de zieke kinderen even niet aan hun ziekte denken en dat ze plezier hebben. Dit doen ze door verschillende manieren. De bekendste is het Clownsbezoek. Er komt dan een Clown op de afdeling en maakt de kinderen weer blij. Maar de CliniClowns zijn ook via internet te bereiken. Voor de zieke kinderen thuis is er neuzenroode.nl.

Ook is er nog de speelkoffer. Die is er als de CliniClowns niet zelf in het ziekenhuis aanwezig zijn. De speelkoffer is zo groot dat kinderen er bijna in kunnen staan. In de speelkoffer zitten allerlei dingen om de zieke kinderen af te leiden.

Verder heeft CliniClowns Nederland ook nog de CliniClowns theatertour ontwikkeld. Ook organiseert CliniClowns verschillende evenementen. Bijvoorbeeld een kindergala een sportdag.

Clown lichtgewond bij levensgevaarlijke stunt

Clown August, bekend van circus Mehlez, is bij een levensgevaarlijke sprong lichtgewond geraakt aan zijn bovenbeen.

De clown, die samen met zijn maatje clown LuLu, net bij de kinderen van de kinder vakantie week was geweest, wilde in alle haast een levensgevaarlijke stunt uithalen door over een één meter hoge heg te springen. Helaas was de afsprong niet genoeg om geheel over de heg te gaan, en ook de landing liet te wensen over. August kwam bij de landing vrij hard te val op de straat, waarbij hij zijn been licht blesseerde.

 

 

Na controle door dokter G. Eskes, EHBO deskundige van de kinder vakantie week, bleek de blessure toch erg mee te vallen. ‘’Het bleek enkel om een blauwe plek te gaan op het bovenbeen van August, hij loopt geen levensgevaar en mag gewoon blijven optreden’’ aldus dokter Eskes. Alle optredens van LuLu en August zullen gewoon doorgaan, heeft de directie van circus Mehlez aangegeven.

1 minuut

Een minuutje met Lulu.

1. Hoe lang ben je al clown bij circus Mehlez?
Ik ben nu 3 jaar clown bij het circus Mehlez.

 2. Wij hoorde dat August een beetje verliefd op je is, ben jij ook verliefd op hem?
Eigenlijk niet. Ik vind August wel heel lief en ik kan lekker met hem knuffelen, maar ik ben niet verliefd op hem.

3. Heb je altijd hetzelfde pak aan in het circus?
Ja! Ik vind de kleuren heel erg mooi, roze en geel. Ik heb van dit pak 4 verschillende met dezelfde kleuren. Zo kan ik telkens een schone aantrekken.

4. Wat vind je het leukste dier in het circus?
Ik hou het meeste van de paarden.

5. Hoe oud ben je, Lulu?
Ik ben nu 23 jaar.

6. Wat is je lievelingseten?
Ik houd heel erg van pannenkoek met spek en stroop.