Het weer

Bekijk het laatste weerbericht van Pipo de Clown.

Vandaag

Blijf op de hoogte met Clown Vandaag.

WOENSDAG - Kinderen overleven circus Mistique

De kinderen hebben s’ avonds rond middennacht een nachttocht gelopen in het donkere bos. Als de kinderen deze tocht met succes zouden volbrengen dan zou circus Mehlez geen last meer hebben van Akel de Aap en andere gemene figuren.

Er hebben enkele tranen gevloeid, maar het is gelukt. De kinderen hebben de tocht succesvol afgerond! Het was een behoorlijk enge tocht.

Zo stonden verschillende donkere circusartiesten in het bos die je de stuipen op het lijf jaagden, waaronder een ballerina die een beetje vastgeroest was, een vuurspuwer en een gemene circusdirecteur. Het parcour dat de kinderen af moesten leggen was lastig omdat er hier en daar valkuilen zaten, takken die in weg lagen en ze moesten zelfs een sloot door en door een verbazingwekkend enge tunnel.

Aan het eind van dit enge circus in de donkere nacht stond de circusdirecteur van Mehlez, hij was blij om te horen dat elk groepje succesvol de tocht had doorstaan en vond het leuk om de kinderen te verwelkomen in de sporthal om daarna met z’n allen er een nachtje over te gaan slapen.

Circusspellentocht groot succes

Zelhem werd vandaag omgetoverd tot 1 groot spellenparcours voor de Circus Spellentocht. Alle speeltuintjes en grasveldjes in het centrum van Zelhem waren een post waar de kinderen een spel gingen doen.

Er was een post met een waarzegster, waar ze een kijkje in de toekomst konden nemen. Auto's trekken en banden slepen werd er gedaan bij de Sterke Man en ook figuren als de Vrouw met de Baard (verkleedspelletje), de Messenwerper (een soort dartspel) en het Slangenmens (Twister) ontbraken natuurlijk niet. Er moest een slang uit een mandje worden gezongen en de kinderen mochten een vrijwilliger bekogelen met verfsponzen. Verder was er nog een popcornkraam en een springkussen en kon je jeu de boulen en blikgooien.

De spellentocht leek even in het water te vallen door regen maar gelukkig konden bijna alle spellen (met kleine aanpassingen) verplaatst worden naar de sporthal.


Autotrekken

Goochelen

Popcorn maken

Verf gooien

Alle kinderen aangenomen bij circus Mehlez

De bonte avond was een auditie voor een plaats in circus Mehlez. De kinderen zijn samen met het hele groepje druk geweest om een circusact te maken voor de bonte avond. We hebben van alles gezien. Van levende piramides tot een zelfgemaakt circusliedje.
De circusdirecteur kon niet aanwezig zijn bij de audities. Daarom heeft de circusdirecteur de  spreekstalmeesteres aangewezen tot jury. Volgens de spreekstalmeesteres waren alle acts fantastisch en iedereen heeft een plaatsje gekregen in circus Mehlez.

1 minuut

Een minuutje met de circus directeur.

1. Hoe lang werk je bij circus Mehlez?
Ik werk nu 18 jaar bij circus Mehlez.

2. Wat was je functie voordat je directeur werd?
Ik heb verschillende dingen gedaan. Zo ben ik een leeuwentemmer geweest, trapezoïde-zwaaier en ook klusjesman.

3. Wat is je lievelingseten?
Spaghetti natuurlijk. Ik kom uit Italië en daar eet ik elke dag spaghetti.

4. Wat is je favoriete act in het circus?
Ik vind alles mooi, ik ben directeur van het circus en ik geniet van elke act.

5. Welke act kan je aanbevelen?
De vuurspuwer.

6. Wil je altijd in het circus blijven werken?
Maar natuurlijk! Het circus is mijn leven.