Sponsoren

Klein WestlandPalletcentrum Ulft

Graafschap MiddenBlinkend Schoonmaakbedrijf


 

De Dagelijkse Planeet: Maandag

Wat hebben we vandaag allemaal gedaan:

- Lawaaioptocht
- Kennismakingsspel
- Hutten bouwen
- Eten
- Superheldenjacht

Super TV

Groepje 1

Toen we vanochtend bij de Pol stonden te wachten om de lawaaioptocht te gaan lopen kwam Bob de Bouwer langs om te vragen of wij een hut konden bouwen in het bos. Ons antwoord was natuurlijk: JA!
Daarna gingen we met veel lawaai de lawaaioptocht lopen om aan heel Zelhem te laten horen dat de Kindervakantieweek weer is begonnen. Eenmaal in het bos aangekomen gingen we een spel doen om elkaar beter te leren kennen.
Daarna lekker een beker ranja en we mochten toen eindelijk pallets gaan halen om onze hut te gaan bouwen. Na het halen van de pallets zijn we de hut gaan bouwen. Bob de Bouwer heeft ons nog even geholpen. Er staan nu 10 hele mooie hutten in het bos.

Groepje 2

De kinderen stonden te popelen om te beginnen met het bouwen van de superheldenhutten, maar eerst moesten er een stapel pallets gehaald worden. Na het vele gesjouw kon het bouwen beginnen. Bob de Bouwer had een aantal eisen: een puntdak, een raam met gordijnen, een kapstok en een tafel. Maar met de mooie bouwtekening van Bob de Bouwer was dit geen moeilijke opgave. 
Van al dat bouwen krijg je natuurlijk flinke honger en na de vele lekker boterhammen kon de superheldentocht beginnen! Alle kinderen moesten per groep in totaal 10 superhelden zoeken die verstopt zaten in het dorp. Elke superheld had een woord en alle woorden samen zouden een zin moeten vormen. Dit was geen makkelijke opdracht met al die supersnelle superhelden en de flinke regenbuien die zijn gevallen, maar onze 171 superheldjes zijn niet van suiker en hebben deze opdracht als echte helden voltooid. Daarna was er het tijd om de superheldenhut verder af te bouwen, lekker rond te rennen door het bos of de hutten van de andere groepen te bekijken om wat inspiratie op te doen. Ondanks alle regen was dit weer een geslaagde maandag van de kindervakantieweek en zullen al deze kleine superheldjes lekker slapen vannacht om morgen onze held op sokken weer een handje te helpen om haar superheldendiploma te halen. 

Behaald certificaat

Colofon

Techniek & Realisatie:

Dennis
Jan Geert

Redactionele ondersteuning:

Manon
Reninka
Lizzie
Joell
Jytte
Pleuni
Laura
Bodain
Brenda
Luuk

Mail de redactie