Zondag

Het is begonnen, de kindervakantieweek van 2012! Al jaren wonen de kabouters en de bomen gemoedelijk samen in het Pelikaanse bos. Maar de afgelopen weken is er wat vreemds aan de hand. Het lijkt wel of de kaboutertjes in de puberteit zijn. De kabouters terroriseren het hele bos. Ze maken herrie tot midden in de nacht, er ligt overal afval en ze zijn onbeschoft tegen de bomen. De bomen hebben weken geprobeert om te leven met de kabouters. Oordopjes, zonnebrillen, slaappillen, oogkleppen, niets helpt. De bomen zijn het zat en hebben de kabouters uit hun holletjes gezet! De kaboueters zijn nu nog bozer en dreigen de bomen in de brand te steken. Boswachter Bennie maakt zich zorgen en roept de hulp van alle kinderen in Zelhem in anders loopt dit niet goed af...

Kabouterauto

De hele week rijdt er een knotsgekke auto door Zelhem. Het is de auto van Kabouter Karel! Nu is het natuurlijk logisch dat iedereen zo’n auto wel zou willen hebben. Op www.gaspedaal.nl zijn deze auto’s natuurlijk niet makkelijk te vinden en daarom is het beter om zelf aan de slag te gaan. Om jullie toch een beetje op weg te helpen om zo’n knotsgekke wagen te maken hebben we samen met Kabouter Karel een handleiding gemaakt. 

Benodigdheden:

 • Auto
 • Schuurpapier (grove korrel)
 • Schilderstape
 • Verf (rood, groen, wit)
 • Knutselmateriaal als hout, metaal, papier, etc
 • Bevestigingsmateriaal als lijm, schroeven, etc

We beginnen natuurlijk met het krijgen van een auto. Het makkelijkst is natuurlijk een witte auto. Heb je hele, hele lieve ouders dan hebben ze een witte auto, heb je hele lieve ouders dan is het geen witte auto. Is er thuis geen auto of hebben je ouders liever niet dat je die van hen gebruikt kun je verder kijken bijvoorbeeld naar die van je buurman of buurvrouw. Als je dan toch gaat zoeken is het wel aan te raden een witte te kiezen. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om een auto te kopen, dit laatste is wat wij hebben gedaan. Let wel op dat de APK van de auto nog geldig is.

Nu de auto is geregeld is het zaak deze goed schoon te maken, hoe schoner de auto hoe beter de verf zal hechten.

Na het wassen kan de auto worden geschuurd, ook dit doe je om de verf beter op de auto te laten plakken.

Is de auto geschuurd dan is het verstandig de raamrubbers, de ruiten en de verlichting af te plakken.

Eindelijk zijn we zover dat we kunnen starten met het schilderen zelf. Heb je geen witte auto breng dan eerst witte verf aan over de hele auto. Wanneer je niet bij het dak kunt, pak er dan even een ladder bij. Het beste is om bovenaan (het dak) te beginnen, op deze wijze lopen kleuren niet zo snel in elkaar over.

Na het aanbrengen van de witte basislaag kan de toplaag aanworden gebracht. Dit doe je door meerdere lagen aan te brengen zodat de kleur goed dekkend is. De Auto van kabouter Karel is vanaf de deurstijlen rood met witte stippen. Daarnaast wordt de auto voorzien van een opbouw zodat deze nog meer op een paddestoel lijkt. Hier komen we later in dit verhaal nog op terug.

De rest van de wagen is in eerste instantie wit. Later wordt er een groene laag aangebracht tot de eerste sierstrip van onder. Boven de sierstrip blijft de wagen wit en komen er her en der wat grasprieten door. Nu staan kabouters niet bekend om hun goede maaicapaciteiten dus sprieten zijn ongelijk van lengte.

Nu het gras is getekend kunnen er extra creaties worden toegevoegd, bijvoorbeeld bloemetjes of een tuinhekje. Wij hebben er voor gekozen dit niet te doen en het bij een logo te houden.

Wat we nog wel hebben gedaan is het toevoegen van een extra element op het dak van de auto om de paddestoel vorm te benadrukken.


Als de buitenkant af is kan er ook aan de binnenkant worden gewerkt, een aantal mogelijkheden:

 • Het verplaatsen van de uitgang van de ruitenwisservloeistof naar de uitlaat. Dit geeft bij het gebruik van de ruitenwisser vloeistof een mooi rookgordijn.
 • Het verwijderen van één van de bougies en deze in de uitlaat plaatsen. Het effect is een leuke knal bij het schakelen van deze bougie.
 • Het vervangen van de toeter voor een meertonige toeter.
 • Het aanpassen van het audiosysteem zodat je lekker hard K3 kan draaien.
 • Het plaatsen van een megafoon welke bijvoorkeur harder gaat dan de megafoon gebruikt door de leiding van de KVK.

Colofon

Redactie: 

Dennis
Jan Geert
Nienke

Mail de redactie

Sponsoren
Klein Westland


Palletcentrum Ulft

Sporthal de PolCafetaria 't Middelpunt


Graafschap Midden