Dagprogramma - Woensdag

  • Themaverhaal bij de koepel
  • Oud Hollandse Spelletjes
  • Eten
  • Ingrediëntenspel
  • Oefenen KVK Got Talent
  • Eten
  • KVK Got Talent
  • Soep
  • Nachttocht
  • Overnachting

Kabouter TV

Programma:

Woensdag

Woensdagochtend vertelden het opperhoofd van de bomen en de boswachter bij de sporthal hoe de nacht is verlopen. Ze vertelden dat Kareltje de kabouters toverdrankjes geeft, waardoor ze zich in het bos niet meer netjes gedragen. Zo hebben de kabouters het cijfer '10' in de tafel van groepje 9 gezaagd en hingen ze vannacht weer in de bomen en gooiden ze met eieren. Om de bomen en de kabouters te helpen, worden er spellen gespeeld om een ketel en de ingrediënten voor het tegengif te verdienen. 

Bij de sporthal speelden de kinderen oud Hollandse spelletjes. Met deze spelletjes kon het winnende groepje de ketel verdienen om het tegengif te maken voor kabouter Kareltje. 

Na de oud Hollandse spelletjes werd er in het bos gegeten. Toen was het tijd voor het ingrediëntenspel. Bij het ingrediëntenspel konden de groepjes de ingrediënten voor het tegengif verdienen. Uiteindelijk werden deze na het spelen van de verschillende spelletjes verzameld en in de ketel gedaan. 

Toen was het tijd om naar de sporthal te gaan om de bedden op te maken en nog even te kunnen oefenen voor de bonte avond. Nadat de kinderen buiten gesmuld hebben van de macaroni was het eindelijk tijd voor de bonte avond. Alle groepjes en ook enkele vrijwilligers hebben hun talent geuit op het podium. Dit werd beoordeeld door drie juryleden: Gordon, Josje van K3 en Ben Saunders. 

Vlak na de bonte avond is opeens Lizzy kwijt en wordt ze even later helemaal vastgebonden binnengedragen. Lizzy vertelt dat Kareltje haar te pakken heeft gekregen toen ze de ketel met de ingrediënten wilde pakken voor het tegengif. Ze stelt voor om vanavond de ingrediënten terug te pakken. 

Vóór de nachttocht kregen de kinderen soep en daarna kon het avontuur echt beginnen. Tijdens de nachttocht kwamen de kinderen zowel goede als slechte figuren tegen. Er waren veel kabouters in het bos die boos waren op de kinderen, maar gelukkig was ook Sambal de olifant er om de kinderen op te vangen. Uiteindelijk is het de kinderen gelukt om door middel van de nachttocht de ketel terug te krijgen van Kareltje. 

Na de zware nachttocht konden de kinderen in de sporthal gezellig in bed kruipen en heerlijk gaan slapen.

De dag van: Groep 3

De dag van: Groep 4


De dag van: Groep 8


Colofon

Redactie: 

Dennis
Jan Geert
Nienke

Mail de redactie

Sponsoren




Klein Westland










Palletcentrum Ulft









Sporthal de Pol



Cafetaria 't Middelpunt


Graafschap Midden