Colofon

Redactie:

Jan Geert
Dennis
Fleur
Juultje
Ivo
Ellen
Naomi
Max
Martijn

Mail de redactie

Sponsoren
Klein Westland


Palletcentrum Ulft

Sporthal de PolCafetaria 't Middelpunt


Graafschap Midden

WOENSDAG - Chinees in Zelhem

We begonnen de woensdag vol goede moed. De kinderen waren erg enthousiast, er stond weer een heel avontuur te wachten! Voor het ene kind een nachtje van huis weg, voor de ander later dan ooit naar huis gaan na een dag spelen! De stemming zat er al snel goed in.

Nadat we allemaal onze slaapspulletjes in de sporthal neergezet hadden, was er weer een grote verassing. Er stond plotseling een raar figuur in een blauw gewaad naast Lizzy. Hij had spleetogen en praatte erg raar. We kwamen er al snel achter dat de gekke meneer een chinees was. De kinderen probeerden met al het enthousiasme dat ze in zich hadden een tip, aanwijzing of ook maar iets over het neergestorte bananenvliegtuig uit hem te krijgen. Helaas was het enige dat de chinees zei: Mi Hao! We kwamen met z’n allen tot de conclusie dat we een tolk nodig hadden, maar daar is wel heel veel geld voor nodig..

De chinees vertrok weer voor een tijdje en Lizzy overlegde met de kids wat nou het beste plan zou zijn om geld te verdienen. We besloten om eerst maar eens met z’n allen het bos in te gaan. Daar wachtte een waar survival spel op ons, waarmee we een telefoonnummer van de tolk konden verdienen. Bij de ene post moesten we een krant doorgeven zonder handen, bij een andere post zo snel mogelijk onder een net doorkruipen. Aan het einde van de ochtend waren alle groepjes bij alle posten geweest en we hadden een begin, het telefoonnummer!

Na het middageten was het tijd om geld te verdienen. De groepjes speelden levend ganzenbord door het hele bos. Overal waar je keek zag je groepjes vrolijk door het bos banjeren. De kinderen kregen er plezier in en ondertussen werd er ook nog geld verdient! Zelfs een regenbui kon het plezier niet tegenhouden, met z’n allen de tent in en dansen maar!

Iets eerder dan gepland besloten we om naar de sporthal te vertrekken, zodat we nog redelijk droog aankwamen en lekker de bedjes klaar konden zetten voor de lange avond. Om half 6 was het tijd om te eten, macaroni! Toen de buikjes weer vol zaten konden we de bonte avond voorbereiden. Dit was allemaal snel geregeld, de bonte avond kon beginnen! Er zat veel variatie in, de kids en leiding waren erg creatief. Alles ging van een leien dakje, totdat we de chinees erbij riepen… Lizzy belde de tolk, (gelukkig had Luuk voor 1 miljoen op de bankrekening van de tolk gezorgd!!) en we begonnen met ondervragen. De chinees deed nog raarder dan ’s morgens… hij had een groot geheim, en plotseling kwam hij met het idee om dat in het bos te gaan verstoppen. De kinderen dachten even terug aan de aanwijzing van dinsdag: de banaan is gestolen door iemand met rare ogen.. alles werd duidelijk, de chinees wist waar de banaan was!! We probeerden hem met alle macht tegen te houden, maar het was al te laat.. hij kreeg een hele enge lach en verdween. Er zat niks anders op, we moesten het bos in om de banaan te redden..

Groepje één en twee gingen het avontuur als eerste aan. Ze aten een soepje om extra sterk te staan tegenover wat ze gingen tegenkomen in het bos en vertrokken. Een compleet andere Lizzy stond ze al op te wachten aan het begin van het bos, ze was even het bos in geweest om te checken of de hutten er allemaal nog wel stonden. De hutten stonden er nog, maar Lizzy was veranderd van kleurrijk en vrolijk naar zwarte kleren met zwarte ogen… in het bos werd het duidelijk waar dit door kwam.

De hoofdtooi van de afrikaan was door het hele bos verstopt. Elke groep kreeg de opdracht om één veer mee te nemen uit het bos, maar hierbij waren natuurlijk een hoop obstakels. Het begon met de broer van de afrikaan, die ons veel succes wenste. Daarna kwamen we allerlei rare en enge dingen tegen, de Bosjesman, een poppenkast met een spook erin, een man die een meisje aanviel omdat ze verdwaald was, etc. Gelukkig wilden de meesten ons wel helpen, en bij de geisha kregen we een veer voor de hooftooi! Op de open plek werd de chinees opgesloten, en de groepjes konden weer veilig terug naar de sporthal.

Toen we allemaal eenmaal terug waren in de sporthal, was het tijd om tandjes te poetsen, pyjama’s aan te trekken en in de bedden te kruipen. Als afsluiter voor het slapen gaan werden alle spoken van de nachttocht nog even op de tribune gehaald, zodat alle kindjes goed konden slapen. Ook werd hierbij de hoofdtooi van de afrikaan tevoorschijn gehaald, de kinderen hadden het mysterie opgelost!! Op naar de donderdag..

Dagboek van groep 5

Dagboek van groep 6

Dagboek van groep 7


Dagboek van groep 8

De Nachttocht

De woensdagavond brak aan. De kinderen kregen voor aanvang van de nachttocht een klein inleidend verhaaltje te horen van een schuwe, duistere meid. Dit ging over rare dingen die in het bos waren gebeurd en dat ze er helemaal van slag uitgekomen was. Daar riep ineens een bosjesman achter een struik dat we moesten gaan, maar dat we wel heel goed moesten oppassen.

Vanaf hier stonden de kinderen en de leiding er alleen voor. De kinderen begonnen te lopen totdat ze bij de eerste post de broer van de Afrikaan tegen kwamen. Hij vertelde dat hij had gehoord dat de hoofdtooi van zijn broer was gestolen. Hij vroeg de kinderen of ze wilden helpen met het zoeken naar de veren van de hoofdtooi. De kinderen waren allemaal enthousiast en, al was het heel spannend, ze wilden graag helpen.

Ze liepen verder het bos in en werden daar bijna meteen weer aan het schrikken gemaakt. Daarna kwamen ze bij een bord op een boom aan met de tekst: "Chinees gezegde: 'Keer nooit je rug toe naar het onbekende'." Op dat moment sprong er iemand uit een kuil die de kinderen liet schrikken. Weer liepen ze verder aan de hand van de breaklights die ze de weg wezen. Ze kwamen aan bij een poppenkast waar er met poppen een verhaaltje werd verteld. De kinderen moesten zijn vriend roepen en op dat moment kwam de spreker tevoorschijn met een heel eng masker op. De kinderen liepen verder om daarna weer aan het schrikken te worden gemaakt. Bij de volgende post kwamen ze een groot doek tegen waar een persoon doormidden werd gezaagd met een kettingzaag.

Na deze spannende gebeurtenis kwamen de kinderen aan op de open plek. Hier liepen ze tegen de schreeuwende Chinees aan in een wolk rook en flitsende lampen. Na een tijdje te hebben gekeken, kwamen er ineens een aantal monniken tevoorschijn. Zij vingen de Chinees en stopten hem in een kooi vlakbij het vuur, waarna ze dan ook riepen: "Op de brandstapel ermee!". Verderop in het bos werden de kinderen nog een aantal keer aan het schrikken gemaakt, zoals bijvoorbeeld bij een lege stoel met een fakkel. Daar kwam er een verwonde monnik uit de struiken tevoorschijn kwam en vroeg wat de kinderen in het bos deden.

Op een gegeven moment kwamen ze bij een oud Chinees vrouwtje aan waar ze het vrouwtje na moesten doen met het koken van een heerlijk kannibalensoepje. Hierbij voerde het Chinese vrouwtje een ritueel uit waarbij er een veer tevoorschijn werd getoverd. De kinderen zeiden dat zij een veer zochten voor de hoofdtooi van de Afrikaan en kregen deze veer van het Chinese vrouwtje. De kinderen vertrokken en schrokken nog een keer toen er plotseling iets over de route vloog. Uiteindelijk waren ze het bos uit en liepen weer terug richting de sporthal. Aangekomen bij de sporthal leverden ze de veer in bij Hjalmar en gingen richting hun bedjes.

Bonte avond

Selecteer:

Bananenshow

Bekijk hier dagelijks de Bananenshow met Ivo Nieuwe...