Colofon

Redactie:

Jan Geert
Dennis
Fleur
Juultje
Ivo
Ellen
Naomi
Max
Martijn

Mail de redactie

Sponsoren
Klein Westland


Palletcentrum Ulft

Sporthal de PolCafetaria 't Middelpunt


Graafschap Midden

DONDERDAG - Hawaiiaan in Zelhem

Makkelijk was het niet, dat wakker worden! Sommige kinderen hadden over de spooktocht gedroomd en zelfs op de vroege ochtend ging het nog door met de spannende verhalen. De bikini’s en zwembroeken werden aangetrokken en de luchtbedden en slaapzakken verdwenen weer. Toen de muziek keihard aan ging zat de stemming er al gauw in.

Onze strak getrainde Erik startte de dag met een actieve ochtendgymnastiek. Hij is natuurlijk erg lenig dus veel kinderen verwachten spierpijn. Toen het laatste lied afgelopen was mochten ze nog even lekker vrij dansen. Erik kwam ineens terug gerend. Hij had een meisje op zijn arm! Het meisje vertelde dat ze ook was neergestort met het vliegtuig . Ze kwam uit Hawai. Ook had ze al vier dagen niet meer gedronken! De kinderen riepen dat ze gingen zwemmen en het meisje wilde wel mee.

Dit gebeurde allemaal voor het ontbijt. Er vormden zich gezellige kringetjes en het brood was alweer niet aan te slepen. Na het ontbijt was er een tikspel. De groepjes werden om de beurt omgeroepen en de slaapspullen werden ingepakt. Waar is mijn knuffel?! Ik ben mijn onderbroek kwijt!

We gingen met zijn allen richting de Brink en daar werd een heerlijk middagje gezwommen. Voor de kinderen die goed hadden geslapen was het een flink spetter spektakel. Sommigen waren nog een beetje moe en gebruikten het bubbelbad voor een relax momentje. We liepen terug en de ouders stonden op ons te wachten. Een heerlijk middagje vrij om even bij te komen van de spannende nacht. Deze middag was er tijd voor de ouders om onze prachtige hutten te bekijken.

Morgen is alweer de allerlaatste dag. Lizzy bereidt de ouders voor op een leuke spelletjes middag. Trek goede schoenen en oude kleren aan, want wij hebben heel wat voor jullie in petto!

Dagboek van groep 9

Bananenshow

Bekijk hier dagelijks de Bananenshow met Ivo Nieuwe...

Cijfers...

Eten ze wel goed?

Dit jaar hebben de kinderen en vrijwilligers gezamenlijk verbruikt (waarbij de kinderen vaak meer eten dan de vrijwilligers):

3200 sneedjes brood (4 sneedjes per persoon per dag)
148 liter melk
1800 plakjes boterhamworst
10 kilo jam
16 kilo pindakaas
466 liter ranja

Recordhouder is groep 5 (x 2 = 10), waarbij kinderen gemiddeld 8 boterhammen per dag aten en één kind zelfs 17 boterhammen per dag at!