Colofon

Redactie:

Jan Geert
Dennis
Fleur
Juultje
Ivo
Ellen
Naomi
Max
Martijn

Mail de redactie

Sponsoren
Klein Westland


Palletcentrum Ulft

Sporthal de PolCafetaria 't Middelpunt


Graafschap Midden

DINSDAG - Cowboy in Zelhem

Wild West Zelhem of toch niet? Alweer een slachtoffer van het neergestorte vliegtuig! De kinderen luisterden aandachtig naar wat de zwaargewonde cowboy te vertellen had. Iemand stal zijn waardevolle reuzenbanaan. Het was weer een heftige start van de dag.

Na de intro bij de koepel maakten de kinderen een speurtocht door Zelhem op zoek naar inwoners van verschillende landen in de wereld. Zelfs wisten de kinderen waar de man met de sigaar vandaan kwam: Cuba!

Daarna leefden ze zich uit door op de meegenomen witte t-shirts de vlaggen van de landen te tekenen, echte Picasso's! Natuurlijk waren we gezegend met (ook deze dag) weer prachtig weer. Na het glaasje limonade waren de keeltjes weer gereed voor luidkeels gezang richting het bos.

De hamers en spijkers werden weer tevoorschijn getoverd, de hutten waren toen nog mooier dan dat ze al waren. Alle bouwvakkers hebben daarna hun buikje rond gegeten. Er werden wat extra waterflessen gevuld in verband met de hitte. En de leiding maar denken dat dat water netjes opgedronken zou worden. En ja hoor, vanuit de open plek klonk een oorverdovend gelach en geschreeuw. De eerste kinderen leegden hun flessen over elkaar heen. Het was de start van een mega groot watergevecht en ook de leiding sloot zich aan. Er moest helaas (na anderhalf uur) een einde komen aan dit gevecht. Het wordt afgesloten met limonade en snoepjes.

Daarna deden we ook nog een bosspel. De helft van de kinderen was aap en de andere helft tijger. Jagen maar! Moe? Geen zin meer? Dat kennen wij hier niet. Het gevecht beviel ons goed, dus wij gaan lekker verder.

Water hadden we nou wel gezien, dus we stapten over op verf. Ieder groepje een andere kleur en we gingen van start. Van top tot teen zaten de kinderen onder de verf. Misschien hadden we het watergevecht beter als laatste kunnen doen? Het was in ieder geval zeer geslaagd.

We sloten de dag af met een massale kabouter Plop dans. Al dansend gingen we weer terug naar de koepel. Moeders, succes met het schrobben van de badkamer!

Activiteit van de dag

Dorpspel

10 verschillende landen stonden verspreid in het dorp, namelijk; Nederland, Cuba, Duitsland, Argentinië, Spanje, Marokko, Brazilië,  China, Canada en Australië.

Alle kinderen zijn samen met hun groep in het dorp op zoek gegaan naar het land waar zij als eerste bij moesten starten. Zo moest groepje 10 bij land 10 beginnen, etc.

Als de kinderen hun land hadden gevonden was het de bedoeling dat zij moesten raden welk land het was. Natuurlijk zaten hier redelijke moeilijke landen tussen en daarom waren de posten verkleed in het land waarvan zij de vlag hadden. Daarnaast kregen de kinderen een hint waardoor het land duidelijker naar voren kwam.

Hadden de kinderen geraden welk land de post was, mochten zij met stiften de vlag van het land op hun shirt tekenen. Hierbij hielpen de kinderen elkaar super goed en natuurlijk was er ook de leiding die de kinderen een handje hielp.

Aan het einde van het spel hadden alle kinderen super mooie shirts met 10 verschillende vlaggen erop. Tussendoor werd er een heerlijk glaasje heksenranja met een snoepje aan de kinderen gegeven zodat zij weer genoeg energie hadden om de andere landen op hun shirt te verzamelen. 

Dagboek van groep 3

Dagboek van groep 4

Bananenshow

Bekijk hier dagelijks de Bananenshow met Ivo Nieuwe...

Dinsdagochtend

Dinsdagmiddag

Activiteiten

Selecteer: