DONDERDAG - Wassen

Na een bewogen nacht vol slangen en monsters  vloog Smoks Hanne van de sporthal terug aar haar huisje. Toen ze aan kwam vliegen hoorde zij een lach die wel wat van haar eigen lach weg had. Ze keek verbaasd naar haar tuinstoel. Deze was niet leeg. Haar zus zat daar!! Smoks Dina!

Een intens hoog giechel van de twee heksen steeg op naar de lucht. De omarmden elkaar. Het was al bijna honderd jaar geleden dat de twee zussen elkaar hadden gezien. Voor ongeveer drie uur kletsten de twee wat af. Smoks Dina vertelde aan Smoks Hanne waar ze al die tijd geweest was. Het was een hele gezellige avond. Toen besloten de twee zussen net als vroeger weer eens een wedstrijdje bezemsteel vliegen te gaan doen. Ze zoefden door de lucht en ze gingen nek aan nek. Het ging ontzettend hard. De vleermuizen probeerden de twee heksen bij te houden maar zij zagen de heksen ver voor hun uit in het maanlicht vliegen.

De twee dames lachten wat af met elkaar. Smoks Hanne begon steeds harder te vliegen en Smoks Dina raakte achterop. Smoks Hanne was zo blij dat ze voor lag op haar zus dat ze op haar bezem ging staan en een dansje maakte naar haar zus. Smoks Dina werd daar woedend om en probeerde alles uit de kast te halen om harder te gaan. Maar veel hoefde ze niet meer te doen. Smoks Hanne was druk aan het dansen. Ze zag de boom niet die op haar vliegroute stond en... Knalde tegen de boom, viel naar beneden en lande in een moddersloot. Smoks Dina lachte zo hard ze kon. Ze liet Smoks Hanne liggen en vloog zelf weg, weer ver weg uit Zelhem.

Vanmorgen werd Smoks Hanne pas wakker en ze keek om zich heen. Toen pas herinnerde zij zich haar val. Ze krabbelde overeind en probeerde weg te vliegen, maar haar bezem deed het niet meer. Woest op haar grote zus liep Smoks naar de sporthal toe.In de sporthal was iedereen zich druk aan het uitrekken en strekken en bezig met de ochtendgym. Daarna werd er nog een lekker broodje gegeten en toen stond Smoks Hanne weer voor hen. Alweer met een probleem. Ze stonk en ze zag er heel smerig uit.
De kinderen stelde voor dat Smoks Hanne mee moest gaan zwemmen omdat ze dan schoon zou worden. Smoks Hanne moest daar wel even over na denken, maar uiteindelijk zat ze toch met haar dikke kont in het zwembad. Toen ze zelf vond dat ze schoon genoeg was ging ze er vandoor.Op naar een avontuur buiten.

Dit was uw kindervakantieweek reporter vanuit het schoongewassen Zelhem. Ik wens jullie een fijne middag, rust lekker uit dan kunnen we morgen aan de frisse laatste dag beginnen!

Angelie wassink

Colofon

Redactie:

Robbert
Jan Geert
Annemarie
Angelie
Sven
Femke
Patty
Manon
Kimberly
Martijn

Mail de redactie

SmoksTV

Programma: