Trollen op maandag

Wat hebben we vandaag allemaal gedaan:

- Lawaaioptocht
- Kennismakingsspel
- Hutten bouwen
- Eten
- Smokkeltocht

Trollenkanaal

Zondagavond heeft de waarzegster in de toekomst gekeken. Als we niets doen, nemen de trollen Zelhem over en wordt heel Zelhem veranderd in een bos voor de trollen. De volgende video is een blik in de toekomst naar vrijdag 14 augustus (de laatste dag van de kindervakantieweek). Als we hier deze week niets aan doen, zal deze toekomst waarheid worden:

Groepje 1

Jens en Lisa: Wij doen allebei voor het eerste jaar mee.

Jens, 6 jaar: tijdens het trollen filmpje deed ik de vingers in de oren en bij de gil deed ik mijn ogen ook dicht, maar ik vond het filmpje niet eng. De trollen deden net alsof ze beten. Net alsof.
Met het hutten bouwen heb ik het meest gedaan, ik was alleen maar aan het timmeren. Samen met iemand die ik ken waren wij heel goed bezig. Samen hebben we ook een spijker uit het hout getrokken. We hebben heel veel geluid gemaakt in het dorp, ik had een fluit mee. En het leukste vond ik het vliegtuig, (Lisa: dat was een drone) die ging heel vlak over mijn hoofd, hij heeft één haartje eraf geschoren. Dat vond ik het leukste. Ik blijf ook slapen woensdag. Ik doe volgend jaar weer mee. Gewoon omdat ik het leuk vindt.
Wat ik het aller leukste vind ik dat we nu de walkie talkie horen. En dan zeg ik steeds: hou je mond dicht.

Lisa, net 6 jaar geworden: ik heb ook gewoon naar het filmpje gekeken en ik vond het helemaal niet eng. Het leukste vond ik dat de trollen opeens heel hard gingen schreeuwen dat vond ik echt gek.
Het raarste vond ik dat ze niet tegen schreeuwen en gillen konden maar ze schreeuwden zelf, dus ik geloof niet dat ze daar niet tegen kunnen.
Het hutten bouwen vond ik wel heel leuk. Ik heb geholpen met de kapstokken en met de deuren en ik heb de rand van de hut vastgemaakt. Ik blijf woensdag slapen, daar heb ik zin in. Ik doe volgend jaar weer mee, want dat is leuk en dat hebben wij al gepland.

Groepje 2

12:30 heerlijk eten met z’n allen, even een kleine stilte en daarna eten maar!
Na het eten hebben we al onze bordjes schoongemaakt en zijn we weer verder gegaan met onze mooie hut waarin we mooie ballonnen en slingers hebben gehangen. Toen ging de toeter en was het tijd om het smokkelspel te spelen, de kinderen vonden het erg spannend omdat er trollen in het bos zaten.
Doordat we zo ons best hebben gedaan en de trollen hebben verslagen hebben we geld gewonnen, en dat geld hebben we goed verstopt in onze geheime kluis.

Colofon

Techniek & Realisatie:

Dennis
Jan Geert

Redactionele ondersteuning:

Jordi
Latisha
Laura
Anneke
Britt
Daniëlle
Maud
Erik
Coen
Karlijn

Mail de redactie

SponsorenIWORKS

Blinkend SchoonmaakbedrijfKlein WestlandLazize VerandabouwPalletcentrum Ulft

Graafschap Midden
Enzerink