Dagboeken - Dagboeken 2006

Maandag

Op maandag kwam de tovenaar langs. Hij vertelde dat de wereld onder Zelhem dreigde uit te drogen. Daarom spraken wij af om hem helpen, door een sponzenspel te doen in het speeltuintje naast het bos. Maar eerst gingen wij met veel lawaai naar het bos.

Eenmaal aangekomen in het bos gingen wij hutten bouwen. Wij zaten heel dicht bij de pallets dus konden wij snel en veel pakken! "Marijn: ik vond andere hutten heel mooi, maar ik vond onze hut wel echt de mooiste!" Het allerleukste vonden wij het afdakje waar de tassen onder lagen, met daarop een dak waar je lekker op kon zitten! Daarna gingen wij het sponzenspel doen wat wij heel leuk vonden. "mayke: ik kreeg een spons tegen mijn mond aan en dat vond ik niet zo fijn." En op het allerlaatst ging de brandweer ons nat spuiten met de brandslang, wij waren echt kleddernat! Haha! Maar gelukkig hadden wij droge kleren bij ons.

Wij vonden het dan ook heel jammer dat de dag afgelopen was.


Dinsdag

    

Gisteren hebben we servijvel
Ik vont het heel leuk.
Om dat ik de hengel mee
Mog menen
En ik ben vistiks
Gegeten en broot
Bij het gat van
Radstaken

    

Van koen wolsink, groep 4


    

Vandaag is het dinsdag. We gaan vissen. We hebben onze eigen hengels gemaakt en daarmee gaan we vissen bij het gat van radstake.

We liepen met 2 groepen tegelijk ernaar toe. onderweg kwamen we letters en opdrachten tegen. Van de letters moesten we een woord maken. Toen we daar waren gingen we eten, en kregen we ook 2 vissticks. Daarna mochten we zelf weten wat we gingen doen, zoals; varen, vissen, niksen, kletsen, stoeien, van alles. De terug weg gingen we spelletjes doen, een krattenrace, en lattenrace, en we moesten over een ladder lopen, die in de sloot lag. Toen we terug waren toen mochten we lekker zelf spelen. En we vonden het heel leuk, en we hebben veel gelachen.

Groetjes Lotte en Jorijn, groep 8


    
Dinsdag
Wij zijn naar het gat van ratstaken geweest.
Wij zijn daar heen gegaan met sairvaivelen. Egt sairvaivelen. Toen we er waren kregen we eerst een verhaal.
Het was ijgelijk een uitleg.
En daarna gingen we eten lekker vistiks en brood.
En daarna mogten we vissen.
Einde.
    

Tyrza, groep 4


Woensdag

Hallo lezer,

Ik ben een leiding van groepje 10 en heb de bevindingen van de kinderen van groep 9 en 10 opgeschreven. Groep 10 bestaat uit 18 kinderen en 4 leiding, waaronder mij zelf. Groep 9 betstaat uit 17 kinderen en 5 leiding.

Vanmorgen, woensdag ochtend, moesten we onze slaapspullen naar sporthal De Pol brengen. We hadden gisteren zo gezellig met groepje 3 gewandeld, dat we graag naast hun willen slapen. Na wat plaatsnummertjes wisselen is dit geregeld.

We gaan allemaal naar buiten. Marlies verteld wat we vandaag gaan doen en we zingen voor de jarige Jurgen tot dat de visser Guus goudvis aan komt lopen met aan zijn hengel een schatkist die weer gedragen wordt door Neptunus. Deze verteld dat hij het in zijn wereld niet meer zag zitten en door het haakje te pakken een oplossing hoopte te vinden voor zijn problemen. Hij is niet alleen zijn boot kwijt maar ook al zijn geld ,schelpen, . Ook zijn vriendin zeemeermina is spoorloos. Hij is nog wel zo lief om met wat kinderen op de foto te gaan. De kinderen beloven hem te helpen.

We gaan met alle kinderen naar het Pelikaanse bos. Daar gaan een aantal kinderen van mijn groepje wat knutselen en weer anderen gaan met een leiding de wachttoren in. Met dit bouwwerk is groepje 10 geruime tijd bezig geweest maar het resultaat mag er wezen.

Ik herinner me op dit moment dat ik dit stukje moest schrijven, dus ik ga wat dieper in gesprek met wat kinderen. Pepijn verteld dus vrolijk lachend dat hij gisteren door leiding Wim met zijn hoofd boven het gat van Radstake is gehouden. Nou ja, niet helemaal er boven, eigenlijk er een beetje in. Iris verteld er gelijk bij, ja hij had mijn hengel kapot gemaakt en ze lachen gewoon verder alsof het heel gewoon is.

De sirene gaat en we gaan naar de open plek. Daar wordt een nieuw spel uitgelegd. Het zijn eigenlijk 5 spelletjes verspreid over het bos. Ik zelf ga even bekertjes spoelen en als ik de groep terug zie bij een spelletje bij de wc-wagen zie ik leiding Collin helemaal onder de make up en nagellak zit.Daarna loop ik weer met mijn groep mee. We moeten ook een liedje verzinnen en dit gaat eigenlijk best soepel. Ze hebben er zelfs een paar bewegingen bij. Als de spelletjes voorbij zijn hebben we een heleboel schelpen verdiend.

Gelukkig het is 12 uur en we hebben aardige trek, eten,. Iedereen zoekt een plekje in de hut en we houden onze gebruikelijke 10 seconden stilte. Colin deelt de boterham worst uit deze is bij ons zeer in trek. Na drie en een half brood eten maken ze hun bestek schoon en gaan weer verder spelen.

De sirene gaat weer en we mogen knutsel spullen pakken om een boot te bouwen voor Neptunus. Er zit een lijst bij met eissen waar het gevaarte aan moet voldoen. Mees maakt het roer en Max doet het bedieningspaneel, zo maakt iedereen wat en wordt er nog een raam gemaakt en versiering. De grote lijnen van de boot wordt door de leiding in elkaar gezet. De kinderen plakken hun versieringen er op en Guido wil er al bijna niet meer uit komen. Na 2 uur knutselen is het niet zo erg dat de sirene gaat dat we het resultaat naar de open plek kunnen brengen.(4903) Daar wordt een winnaar uitgekozen maar dat zijn wij niet. Mooi denken de kinderen en kruipen te hardhandig in de boot. Er blijft niet zo heel veel van over, toch wel een beetje jammer vindt ik maar de kinderen hebben daar niet zo'n last van geloof ik.

We gaan naar de sporthal om onze spullen voor vannacht klaar te leggen, dit gaat vrij snel . Als we terug komen is het al weer tijd voor avond eten.Macaronie is het menue, Een paar kinderen kijken er niet zo lekker bij, maar als ze een ander kind met een vol bordje voorbij zien lopen ziet het er toch wel erg lekker uit en het ruikt nog beter. Ze besluiten het toch maar te proberen. Uiteindelijk proberen ze het drie rondjes lang en dan zitten ze toch wel vol. Maar het fruit ijsje gaat er nog wel in. Ik vraag ,als tijdvulling, aan wat kinderen of ze nog iets te vertellen hebben voor in dit verhaaltje. Camm, Reninka, Iris,Rowann en Sharon vinden dat de maceronie super lekker was dit jaar. Gelukkig maar want dat is elk jaar weer een heikel punt. De jongens zitten in de buurt en knikken ook van ja. De dames zijn ook aan het oefenen voor de bonte avond en vragen of ik wel de zelfde kleren aan heb vanavond, zal met benieuwen wat ze van plan zijn.

Na alles opgeruimd te hebben en iedereen zijn spullen heeft gaan we weer naar de sporthal. Lekker een beetje rondrennen in de zaal en omkleden voor de bonteavond. Ik zie hele kostuums voorbij komen. In de sporthal komt Zeemeermina langs. De kinderen vinden haar geweldig hoe ze eruit ziet.(5013) Na deze toestand begint de bonte avond De jongens komen met een boer concert waar ze de hele dag al zenuwachtig over zijn geweest. Latisha doet samen met twee meisjes uit groep (maud en claire)drie een acro opvoering. Een groter groepje meisjes doen een toneelstukje in het donker met zaklamp, lekker gillen.

Na de bonte avond loopt de spanning op voor de nachttocht.Zeemeermina komt nog een keer langs en verteld dat de schelpen van vanmiddag gestolen zijn door octopoessie Buiten krijgen eerst alle kinderen lekkere zoete tomatensoep. Er komt een heus SWAT team ons helpen om crimineel octopoessie te pakken te krijgen. We gaan in het donker spelletjes doen om inktvullingen te winnen. Er zaten ook handlangers van de boef bij maar deze moeten het ontgelden ze waren niet sterk genoeg voor groepje 10. Niet gek als 18 kinderen boven op je gaan liggen. Dan zou ik me ook overgeven. Het nachtspel eindigd in een geweldige vangst van de boef. Ik heb zelden 160 kinderen zo stil zien zijn.

Na het spel gaan de kinderen naar bed, dit gaat vrij snel. De volgende ochtend ga ik bij groepje 9 vragen hoe ze het vonden.

Danielle vond dat ze best vroeg wakker gemaakt waren. Ook grappig is dat ook al vraag ik door over wat heb je gisteren gedaan,ze kan alleen vertellen over de nachttocht. Dit heeft dus een mega indruk gemaakt.

Anouk verteld nog over de bonte avond en de meiden beginnen een beetje los te komen. Dan verteld Danielle dat ze ook nog met de groep op het podium heeft gestaan. Maar de nacht tocht was toch echt het leukst. Melissa schuift ook bij en verteld dat ze nog bij de boef heeft gestaan toen hij gevangen was en dat hij nog bewoog en raar geluid maakte.

Ook weet ze nog dat tijdens het verzamelen van de vullingen, iemand haar in de ogen scheen en dat ze toen bijna de vullingen kwijt was. Ik ga ook nog even met wat jongens praten. Ze zitten nu aan een boterham met boterhamworst en ik vraag of ze ook wat anders eten. Het antwoord is, nee eigenlijk niet, alleen brood met boterham worst. Het verhaal over woensdag is het zelfde, de nacht tocht is het enige waar ze het over hebben. Ondertussen komen er twee vrijwilligers al stoeiend langs en gaat een broodzak kapot. Het brood licht op de grond en de kinderen gieren van het lachen. Het brood wordt weer opgeraapt en de kinderen gaan weer gezellig met elkaar kletsen. Wel een gezellige bende deze dagen.
Donderdag

De donderdag, de dag van het zwemmen en de dag van de grote overnachting. Na een rustige nacht met hier en daar een snurkende logee gaan om 6:00 de eerste oogjes open. Tegen half 9 zijn de meeste kinderen alweer vol in touw en zijn de vrijwilligers weer overgeleverd aan de onuitputtelijke energie van de kinderen.

Als alle pyama's zijn opgeborgen wordt het podium overgenomen door Lizzy, Eric en Penny voor een actieve ochtendgym om vervolgens het ontbijt klaar te maken. Alle groepen eten zo snel mogelijk de boterhammen op om dan de spullen in te pakken en lekker de zaal en de vrijwilligers op de kop te zetten.

Tijdens de wandeling naar de koepel proberen de schorre kinderstemmen nog luidkeels 'overal waar we heen gaan' door Zelhem te laten klinken. Wessel uit groepje 5: 'mijn stem was bijna helemaal weg maar ik heb wel mee proberen te zingen. We hebben ook de hele week al gezongen.'

Aangekomen bij de koepel is Neptunes herenigd met zijn Zeemeermina om vervolgens naar huis terug te keren.

Het hoogte punt van de dag, aldus velen, was het zwemmen. Per groepje zijn de kinderen in de veel te drukke kleedkamers omgekleed en hebben lekker een duik genomen. Vooral het wegslingeren van de kinderen door de vrijwilligers was erg leuk, de meest vreemde kapriolen werden uitgehaald om maar zo ver en hard mogelijk terecht te komen.

Ook in het zwembad zijn de vrijwilligers flink onder handen genomen door de kinderen. Hier en daar komt een vrijwilligers voorbij, volgehangen met 4 of 5 overenthousiaste kinderen.

Tenslotte vertrekken de groepen naar de Pol om vermoeid weer met papa's en mama's mee naar huis te gaan. Zowel de vrijwilligers als de kinderen hebben een leuke dag gehad. En ook al is deze korter geweest dan de anderen, het chloor en het enthousiasme hebben toch wel zijn tol geeist en moe en voldaan wordt de donderdag afgesloten.


2006 Special: Het SWAT team

Op de woensdagavond hebben we een nachtspel gedaan. We moesten inkt verzamelen voor oktopoessie. Oktopoessie is een octopus van ong. 1.90 lang, hij weegt 150 kilo, hij is zwart met 8 tentakels en 2 benen en 2 armen, hij heeft een zwarte bivakmuts op en heeft een buikje.

Met spelletjes konden we inktvullingen winnen. Oktopoessie had deze inkt nodig omdat hij uitgedroogd was. Hij had de schat van neptunes gestolen en in ruil voor de inkt kregen wij die weer terug. Het SWAT-team hielp ons hierbij. Alle kinderen moesten om elf uur in het speeltuintje verzamelen omdat oktopoessie dan met de schat zou komen en de inktvullingen meenemen. Toen hij de schat had neergelegd en de vullingen wilde meenemen, heeft het SWAT-team hem gevangen.

Het SWAT-team was al acht jaar bezig om oktopoessie te vangen. Eindelijk is het gelukt!! Nu zit hij gevangen in een heel groot aquarium. De vorige keer dat ze hem gevangen hadden is hij weer ontsnapt. Maar nu zit hij in een heel sterk aquarium en kan hij nooit meer ontsnappen. Ze weten nog niet hoe lang oktopoessie gevangen blijft omdat hij nog naar de rechter moet. Het SWAT-team hoopt dat hij wel twintig jaar in het aquarium moet blijven.

Het SWAT-team heeft 5 mensen in het team; commandant, luitenant, korporaal, sergeant, assistente.

Ze werken al tien jaar samen om boeven te vangen. Ze dragen altijd zwarte kleren omdat het SWAT-team dan minder goed te zien is in het donker. De zonnebrillen dragen ze omdat dat stoer is. En ze werken alleen in het donker omdat de boeven alleen 's nachts stoute dingen doen.

Oktopoessie heeft al heel veel dingen gedaan die niet mogen; banken beroven, inktdealers overvallen, schepen enteren, mensen bang maken, oude omaatjes overvallen. Hij heeft ook al heel vaak geprobeerd om inkt te stelen, maar dat lukte nooit omdat het SWAT-team de inkt beschermde. Hierdoor is het SWAT-team heel druk en hebben ze nooit vakantie! Ze vinden de KVK heel leuk, maar ze vinden het wel jammer dat ze zelf niet mee kunnen doen!

Eindlied - Eindlied 2006

Melodie: Henkie - Lief Klein Konijntje

1.

Kindervakantieweek van 2006
leiders en kinderen, ze riepen allemaal ‘Yes!’
Maandag sponzen gooien, dinsdag naar het gat
wat hebben we een lol gehad!

Refrein.

Ooooh kindervakantieweek (3x)
Het is helaas voorbij!

2.

Woensdag schelpen zoeken, ’s middags bouwen aan een boot
’s avonds bonte avond en we lachten ons daar dood!
Daarna nog een kopje soep, de nachttocht kwam eraan
en toen naar bed gegaan!

Refrein.

Ooooh kindervakantieweek (3x)
Het is helaas voorbij!

3.

’s ochtends heel vroeg opstaan en toen ochtendgymnastiek
daarna zwemmen in het zwembad met de hele kliek!
Bagage werd toen opgehaald met nog een ijsje toe
oh wat waren jullie moe!

4.

Vrijdag hutten slopen, alle pallets uit het bos
toen nog weer een spel en alle leiding was de klos!
’s Middags alle ouders hier, ze deden lekker mee
dat vonden wij oké!

Refrein.

Ooooh kindervakantieweek (3x)
Het is helaas voorbij!

Refrein.

Ooooh kindervakantieweek (3x)
Bedankt, tot volgend jaar!