Dagprogramma - Maandag

  • Themaverhaal bij de koepel
  • Lawaaioptocht
  • Kennismakingsspel
  • Hutten bouwen
  • Eten
  • Goudspel
  • Hutten bouwen

Kabouter TV

Programma:

Maandag

Vanmorgen waren alle kinderen aanwezig bij de koepel. Daar stond een boom in de koepel op de kinderen te wachten. Hij vertelde aan de kinderen dat hij het opperhoofd is van de bomen en over de geschiedenis van de komst van de kabouters in het Pelikaanse bos. 
Hij vertelde dat het gezin van Kareltje en zijn kabouterinnetje zo snel groeide, dat het hele bos op den duur vol kabouters zat. Deze kabouters zetten 's nachts het hele bos op stelten. Daardoor doen de bomen geen oog meer dicht.

Na het verhaal van het opperhoofd van de bomen vertrekkende kinderen in de lawaaioptocht naar het bos. Daar aangekomen zien de kinderen allemaal kabouters op de open plek in het bos liggen, omdat die laat waren gaan slapen na een lange nacht. Er slaapt zelfs een kabouter in een boom.
Nadat de kinderen de kabouters wakker hebben gemaakt, luisterden de kinderen naar de verhalen van de kabouters.
De kabouters vertellen dat ze niet meer in de bomen mogen slapen en daardoor geen slaapplek meer hebben. Samen met de kinderen is besloten om voor de kabouters hutten te bouwen.

Voordat de hutten gebouwd werden, hebben de kinderen elkaar eerst wat beter leren kennen door het kennismakingsspel. Na het kennismakingsspel was er ranja, werden de pallets naar de plekken in het bos gebracht en konden de kinderen beginnen aan het bouwen van de hutten.

Tussen het bouwen door werd de kinderen verteld dat de kabouters goud hadden gestolen van de bomen. Gelukkig kon het goud gepakt worden terwijl de kabouters nog op de open plek in het bos aan het slapen waren, maar dit goud moest nog weer teruggegeven worden aan de bomen. In de tussentijd waren de kabouters wakker geworden en probeerden het goud van de kinderen af te pakken. Uiteindelijk is het de kinderen gelukt om heel veel goud weer terug te brengen naar de bomen.

Iedereen was heel blij dat het goud weer terug was bij de bomen, daarom werd er een feestje gevierd. Samen met de vrijwilligers hebben de kinderen op heel veel leuke muziek gedanst.

Toen was het tijd om weer naar de koepel te vertrekken. Daar aangekomen hebben de kinderen het opperhoofd van de bomen verteld wat ze in het bos gedaan hebben. Het opperhoofd was ervan overtuigd dat het hierdoor een stuk rustiger zou zijn in het bos en bedankte de kinderen voor hun hulp. 

Plattegrond


De dag van: Groep 1

De dag van: Groep 10

Colofon

Redactie: 

Dennis
Jan Geert
Nienke

Mail de redactie

Sponsoren




Klein Westland










Palletcentrum Ulft









Sporthal de Pol



Cafetaria 't Middelpunt


Graafschap Midden