Dagprogramma - Dinsdag

  • Themaverhaal bij de koepel
  • Ruilspel
  • Eten
  • Tovenaarsspel
  • Hutten afmaken

Kabouter TV

Programma:

Dinsdag

Ook vandaag stond het opperhoofd van de bomen weer op de kinderen te wachten in de koepel. Daar werd verteld dat er een omgezaagde boom was gevonden in het bos. De kabouters hadden de boom omgezaagd, waardoor het opperhoofd heel verdrietig was. Boswachter Bennie was toevallig ook in de buurt van de koepel. Hij vond bij de omgezaagde boom een briefje waarop stond: 'Jullie gaan eraan, oudjes!'. De boom heeft gehoord dat er één kabouter is die rare drankjes uitdeelt aan de andere kabouters, waardoor de andere kabouters onaardig doen. Samen met de kinderen werd besloten om vanmiddag in het bos een tovenaar te laten komen, zodat hij misschien een tegengif kan maken. De kinderen beloven ook vandaag de bomen te helpen.

Voordat de kinderen de bomen gingen helpen, werd eerst in het dorp het ruilspel gespeeld. Iedere groep kreeg bij de koepel 3 theezakjes en een aansteker, die de groep moest ruilen voor zoveel mogelijk waardevolle spullen. Aan het eind van de morgen waren er heel veel spullen verzameld.

Na het ruilspel hebben de kinderen in het bos gegeten en toen was het tijd voor het tovenaarsspel. Bij het tovenaarsspel waren er 10 verschillende onderdelen waar de groepen kinderen zich konden vermaken.

Toen de kinderen alle 10 onderdelen van het ruilspel gespeeld hadden, was het tijd om verder te bouwen aan de hutten.

Aan het eind van de dag waren dankzij het tovenaarsspel alle spullen terug die de tovenaar nodig had om een tegengif te kunnen maken.

De dag van: Groep 2

De dag van: Groep 9

Colofon

Redactie: 

Dennis
Jan Geert
Nienke

Mail de redactie

Sponsoren




Klein Westland










Palletcentrum Ulft









Sporthal de Pol



Cafetaria 't Middelpunt


Graafschap Midden